Relasjonsdatabase

I MeLWin Klubb (som i MeLWin sentralt) brukes databasen og programmeringsverktøyet 4th Dimension eller 4D. Det er et fransk produkt som kom i sine første versjon i 1984. Dette har hele tiden vært et meget innovativt produkt og har vært først med en rekke funksjoner:

  • 1985 Første relasjonsdatabase med grafisk brukergrensesnitt
  • 1987 Første 32-bits RDBMS i mikromaskinmiljø
  • 1992 Første integrerte klient/tjener miljø
  • 1997 Første integrerte klient/tjener med innebygget HTTP-tjener
  • 1999 Første applikasjonstjener med en komplett web-tjener

Norsk versjon

Programmet er oversatt til norsk, hvor både menyer, dialoger og meldinger kommer i norsk språk. Dette gjelder programmeringsverktøyet som MeLWin Klubb er laget med. MeLWin Klubb er selvfølgelig også laget med utelukkende norsk språk.

Søk og sortering

Det er innebygget meget gode søke og sorteringsmuligheter i MeLWin Klubb. Nær sagt alle opplysninger kan det søkes på. Det er lagt opp til to søk i alle lister; ett hurtigsøk, hvor man kan søke på et eller noen få nøkkelfelt og den utvidede søkemuligheten hvor man kan søke på nær sagt alt.

Egne rapporter og etikettutskrifter

Det ligger også et hurtigrapporteringsverktøy hvor man kan lage sine egne rapporter. Det er enkelt å skrive ut etiketter. De fleste skriver ut etiketter på laserskriver eller blekkskriver. Her finnes det utallige formater på etikettene. Det er enkelt å tilpasse til de etikettene du har. Når man har tilpasset en rapport eller et etikettformat, kan man lagre dette oppsettet til en senere gang. Det er også innebygget et grafverktøy hvor man kan presentere tallinformasjon grafisk.

Innebygget tekstbehandler

Tesktbehandleren 4D Write er innebygget i MeLWin Klubb. Dette er en fullfunksjonell tekstbehandler med de fleste egenskaper som man finner i f.eks Microsoft Word, med norsk stavekontroll, fri plassering av bilder, spalter, osv. I tillegg har man også tilgang til databaseinformasjon, slik at det er meget hensiktsmessig å bruke denne tekstbehandleren til brevfletting mot medlemsregisteret.

Effektiv registrering av data

Mange skjermbbilder har en konstruksjon med meget effektiv registrering av opplysninger. Dette gjelder loggføring og bilagsregistrering. De fleste datasystemer er svært glad i koder, enten som nummer eller bokstavkoder. Mennesker er ikke bygget som datamaskiner, vi assosierer med navn og bilder. Det er derfor laget en konstruksjon som teknisk er en "combo dropdown med type-ahead søk". Når man skal registrere en logglinje for et medlem, begynner man å skrive inn navnet (etternavnet først) i feltet. Ved første bokstav skjer det et søk i databasen for å finne alle personene som begynner på denne bokstaven og det faller ned en liste over alle disse. Ved tasting av neste bokstav skjer det et nytt søk hvor utvalget begrenses av de to første bokstavene i navnet. Nå har kanskje listen blitt redisert så mye at man kan bruke piltasten til å navigere i listen slik at man finner riktig person kun på å taste noen få ganger, uten å huske et nummer. Dette er den sammen konstruksjonen som brukes i andre moderne program som blant annet Microsoft Outlook for å finne en epostadresse.


Design og utvikling: MeLWin AS, Øyvind Moe

Organisasjonsnr: 974 209 055 MVA
Postboks 328,
1323 Høvik
Telefon: 67518020
Telefax: 67518021
email:

Verktøy og database: